Fursecuri chitara

de laura_n in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 3302 vizualizari

 

Un aluat ideal pentru fursecurile la care dorim sa se pastreze forma decupata, in cazul de fata, forma de chitara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • scortisoara
  • cuisoare macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri chitara:

Pastram ingredientele la temperatura camerei.

Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar. 

Galbenusul de ou il batem si il adaugam peste aluat. Framantam bine pana incorporam galbenusul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de elastic pe care il vom pune intr-o folie alimentara si il vom pastra 1 ora la frigider unde se va intari un pic.

Il scoatem de la frigider si presaram faina pe blatul de lucru. Intindem o foaie de aluat din care decupam fursecuri in forma dorita.

Pornim cuptorul.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam fursecurile si le coacem la foc mediu, aproximativ 10-12 minute. 

Le scoatem din cuptor, le lasam la racit, apoi le ornam cu ciocolata sau presaram zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri chitara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]