Fursecuri cu gem

de Mitinita in Prajituri, 6 Dec 2014 | 6029 vizualizari

 

De sarbatori, aceste fursecuri sunt nelipsite si sunt foarte indragite de copii

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie sau un zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 0 lingurita si jumatate de praf de copt
  • varf de cutit de sare
  • gem de caise
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem:

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.

Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.

Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele de biscuiti. Daca aluatul este prea moale, lasati la frigider 30 de minute sau pana se intareste.

Se coc la cuptor 10-15 minute sau pana cand devin usor maronii. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin.

Dupa ce se racesc, se lipesc cate doua fursecuri cu gem. Se pot decora si cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]