Fursecuri cu gem de caise

de deyutzky in Prajituri, 20 Sep 2014 | 41116 vizualizari

 

Reteta de baza a fursecurilor este dupa renumitele Whoopie pies....demult voiam sa le incerc ca prea am vazut ca sunt laudate. Acum am incercat reteta simpla cu vanilie, urmatoarea pe lista va fi cea cu ciocolata :D Acestea au iesit usor crocante la exterior si pufoase in interior. Se pot umple cu orice crema va place, eu am ales gemul de caise.

 

INGREDIENTE

  • Pt 60 de jumatati (30 de fursecuri):
  • 1 ou
  • 125 ml iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar + 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise:

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. 

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie.

Adaugam alternativ din cele doua compozitii, in compozitia de unt si amestecam pana la omogenizare.

Punem compozitia intr-un pos si facem cerculete cu diametrul de 5 cm pe tava de silicon speciala(cerculetele de pe tava au exact diam. de 5 cm) sau in cazul in care nu aveti tava de silicon puneti intr-o tava hartie de copt si formati cerculetele direct pe hartie si lasati spatiu intre ele.

Dam tava la cuptor la foc potrivit timp de aprox. 10 minute, apoi le scoatem si le lasam la racit. Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul.

Lipim fursecurile intre ele cu gem de caise sau cu orice crema, gem preferati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]