Fursecuri cu lamaie si jeleu

de laura_n in Prajituri, 19 Iun 2014 | 6390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 130 gr unt
  • 250 gr faina alba
  • 100 gr zahar pudra
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vrf. bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 praf sare
  • jeleu de fructe
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie si jeleu:

Ingredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei.

Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il mixam spuma intr-un castron. Adaugam faina, bicarbonatul stins si amestecam bine. La sfarsit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecam in continuare, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte tare.

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt. Punem aluatul intr-o presa de biscuiti sau intr-un poche si formam fursecuri nu foarte mari. Asezam cate un mot de jeleu/ rahat si ii punem la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, pentru vreo 10 minute.

II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Atentie cand ii manevrati, sunt extrem de fragezi si se pot rupe.

Se pot pudra daca ii doriti mai dulci.

Ideali pentru ceai, chiar si la cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie si unt