Fursecuri cu migdale si nuca de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Ian 2014 | 3917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  • 150 gr. migdale macinate
  • 150 ml lapte
  • 300 - 350 gr faina (in functie de nevoie)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola estenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri praf de cacao
  • nuca de cocos colorata si zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu migdale si nuca de cocos:

Untul/margarina trebuie sa fie la temperatura camerei sa putem lucra usor aluatul.

Punem toate ingredientele intr-un castron si le amestecam. (mai putin nuca de cocos si zaharul pudra)

Vom obtine un aluat elastic din care vom forma bilute de marimea dorita,pe care le rostogolim prin nuca de cocos.

Asezam bilutele in tava, pe hartie de copt, lasand loc suficient intre ele. Eu le-am cam ingramadit iar rezultatul n-a fost tocmai pe placul meu, in sensul ca fursecurile au capatat diferite forme, ceea ce se poate vedea in fotografiile din timpul prepararii  :(

Dam tava la cuptor, la temperatura moderata (175 grade) cca 30 minute.

Dezlipim fursecurile si le azezam pe un platou.

Pudram zu zahar pudra cat sunt fierbinti.

Lasam sa se raceasca, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gherute de pisica