Fursecuri cu nuca

de Miha in Prajituri, 10 Dec 2009 | 9585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • 90 g ciocolata alba
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • bombonele de decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Untul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine dupa fiecare.

Ciocolata o topim impreuna cu cateva linguri de frisca lichida (sau lapte) apoi o amestecam cu nuca macinata. Lasam la racit, apoi adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt cu galbenusuri.

Urmeaza faina amestecata cu praful de copt. Punem faina cat sa obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat elastic, dar se poate intinde pe masa cu sucitorul.

Se taie foaia de aluat cu diverse forme si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Pentru glazura topim ciocolata cu frisca lichida, lasam la racit apoi acoperim fiecare fursec in parte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni