Fursecuri cu nuca si alune

de retetele_tinei in Prajituri, 5 Oct 2014 | 5270 vizualizari

 

Aceste fursecuri cu nuca si alune, sunt ideale atat pentru cei care tin post, pentru vegani sau chiar pentru pofticiosi, care vor sa manance ceva dulce si nu prea au cu ce sa pregateasca ceva in acel moment.
Secretul acestor fursecuri, dupa mine, e cacao de buna de calitate si alunele si nucile... la cat sunt de bune, le-am mancat imediat dupa ce au fost reci :)...asadar, sper sa le incerci pt ca merita!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente compozitie moale:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri amestec de nuca si alune taiate
  • 1 sau 2 linguri de faina ( asa incat amestecul sa fie moale)
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Ingrediente compozitie neagra:
  • 10 linguri apa calduta
  • 9 linguri ulei
  • 4 linguri cacao de buna calitate
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • vanilina sau rom
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente decor:
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si alune:

Alunele si nucile se sparg si se taie dupa plac.

Intr-un bol se pun uleiul, nuca si alunele taiate, faina si zaharul vanilinat. Separat, se pun intr-un bol lingurile de apa calduta care se amesteca cu drojdia uscata, apoi peste compozitia rezultata se pun lingurile de ulei, cacao, zaharul si vanilina .Apoi, se pune faina cat cuprinde, pana sa rezulte un aluat tare.

Aluatul de cacao si compozitia moale se impart in doua parti egale. Apoi, fiecare parte din aluatul de cacao se intinde si se unge cu jumatate din compozitia moale. Fiecare foaie se ruleaza, cat mai strans posibil, apoi se depoziteaza intr-un loc racoros, NU IN FRIGIDER, pentru 30 minute. Dupa ce a trecut timpul indicat, foaia se intinde cu facaletul pe o plansa data cu faina, apoi se taie cu formele dorite. Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit, iar cat inca sunt calde, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit. Reci se pot papa :).

Sunt foarte gustoase...noua ne-au placut foarte tare!! :) Pofta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]