Fursecuri cu osânză

de elucubratiiculinare in Prajituri, 16 Apr 2013 | 8417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g osânză,
  • 1/2 kg marmeladă,
  • 2 kg făină,
  • 2 ouă,
  • 40 g zahăr vanilat,
  • 300 ml apă minerală,
  • 10 g praf de copt,
  • o linguriță oțet,
  • 50 g drojdie,
  • 200 g zahăr pudră.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu osânză:

Într-un castron mare cernem făina cu zahărul vanilat. Facem o gaură în mijloc și adăugăm ouăle, apa minerală, drojdia și praful de copt stins cu oțet. Se frământă totul foarte bine. Osânza se dă prin mașina de tocat și se amestecă cu 1-2 linguri de făină, apoi se împarte în 4 părți egale.

Aluatul se întinde pe o planșetă, peste care se întinde o parte din osânză. După care se împachetează cam așa: - ca in poze :) Se dă la rece pentru jumătate de oră. Se repetă operațiunea  de încă trei ori, adică până se termină osânza.

Se întinde foaia de 1/2 cm și se taie pătrățele cu lungimea de 5 cm. Se pune câte o bucățică de marmeladă în centrul fiecărui pătrățel și se unesc câte două capete pe diagonală.

Se coc în cuptorul încins la 180 grade pentru 15-20 minute sau până se rumenesc. Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Încercați să nu lăsați aluatul mai mult de jumătate de oră la frigider, pentru că el crește foarte mult chiar și la rece.

2

Nu aveți osânză? Se pot face și cu unt, nu e același lucru, dar de ce nu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu osânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat