Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Dec 2014 | 7256 vizualizari

 

Aceste fursecuri delicioase sunt inspirate de prajitura cu foi si gem de capsune.

 

INGREDIENTE

  • Fursecuri:
  • 450 g faina de grau
  • 200 ml apa calda
  • 150 g zahar
  • 60 g ulei de palmier (topit)
  • coaja de la o portocala
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt ulei (de palmier am folosit eu)
  • 1 lgt miere/glucoza lichida
  • 50g migdale maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post):

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.

3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios.

4. Tapetezi o tava cu hartie de copt.

5. Pui compozitia intr-un pos cu dui simplu/stea deschisa, mare, si spritezi dupa preferinta (eu am facut si rotunde si alungite). Dupa fiecare fursec format te vei ajuta de un foarfec sa tai aluatul (fiindca e lipicios) de langa dui. 

6. Introdu tava in cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca inainte de a le glazura.

7. Prepara glazura topind la bain-marie ciocolata rupta in bucati amestecata cu ulei si cu miere. 

8. Da fursecurile prin glazura de ciocolata, apoi presara deasupra migdale macinate. S-aveti pofta!

 

         

TIPS-URI

1

in locul apei poti folosi suc proaspat de portocala.;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat