Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Dec 2014 | 7376 vizualizari

 

Aceste fursecuri delicioase sunt inspirate de prajitura cu foi si gem de capsune.

 

INGREDIENTE

  • Fursecuri:
  • 450 g faina de grau
  • 200 ml apa calda
  • 150 g zahar
  • 60 g ulei de palmier (topit)
  • coaja de la o portocala
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt ulei (de palmier am folosit eu)
  • 1 lgt miere/glucoza lichida
  • 50g migdale maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post):

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.

3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios.

4. Tapetezi o tava cu hartie de copt.

5. Pui compozitia intr-un pos cu dui simplu/stea deschisa, mare, si spritezi dupa preferinta (eu am facut si rotunde si alungite). Dupa fiecare fursec format te vei ajuta de un foarfec sa tai aluatul (fiindca e lipicios) de langa dui. 

6. Introdu tava in cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca inainte de a le glazura.

7. Prepara glazura topind la bain-marie ciocolata rupta in bucati amestecata cu ulei si cu miere. 

8. Da fursecurile prin glazura de ciocolata, apoi presara deasupra migdale macinate. S-aveti pofta!

 

         

TIPS-URI

1

in locul apei poti folosi suc proaspat de portocala.;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu migdale si vanilie