Fursecuri cu rahat si migdale

de claudiaO in Prajituri, 5 Apr 2014 | 4101 vizualizari

 

Pentru o dup amiaza de duminica, cand ai pofta de rontait ceva dulce...sunt numai bune.
Se fac usor si nu necesita nici ingrediente multe si nici prea mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 cani de ulei
  • 3 cani de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • migdale si bucatele de rahat colorat
  • un praf de sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rahat si migdale:

Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si  frecam cu lingura cca 5  minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos.

Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele ,pentru ca se latesc la copt. Punem pe fiecare cate o bucatica de rahat si o migdala. Dam la cuptor pentru cca 15 minute - depinde si de cuptor - oricum se coloreaza usor pe margine cand sunt gata. Sunt  destul de fragede cand ies de la copt, apoi se intaresc - devin crocante.

Mi-au iesit cca 60 bucati.

TIPS-URI

1

in loc de rahat si migdale se pot pune ori stafide, ori miez de nuca...depinde ce are fiecare la indemana...sunt bune oricum :)

2

eu am folosit o cana de cca.150 de grame - aceeasi cana pentru zahar si pentru ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale, portocale si gem