Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat

de babi5 in Prajituri, 13 Dec 2014 | 10292 vizualizari

 

Va spun doar atat... ca sunt delicioase si se topesc in gura. Vi le recomand cu mare drag si voua. Le-am pregatit pentru export...hi , hi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de buna calitate
  • 250 gr Rama cu unt
  • 200 gr untura
  • 200 gr zahar praf
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lingura razatura lamie
  • un praf sare
  • 1 praf copt
  • 3 oua
  • 2 linguri rom
  • 1 borcan gem prune 350 gr
  • 1 borcan gem capsuni 350 gr
  • 150 gr zahar praf pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat:

Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat mai elastic, sa poata fi bine intins. Ii dam o forma de minge, acoperim cu o folie si lasam la frigider pentru 30 minute.

Scoatem, lasam afara 10 minute, apoi rupem cate o bucata, o intindem cam de 3 mm grosime si taiem modele cu formele de fursec. Le asezam in tavi tapetate cu hartie de copt. Jumatate din ele le vom gauri la mijloc (eu am gaurit cu un dop). Fursecurile trebuie sa fie cu pereche (una simpla, una cu gaura, fiindca se vor lipi cu gem)

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Dupa coacere le imperechem ungandu-le cu gem, apoi le lasam 1-2 ore ca sa absoarba bine gemul, apoi le pudram cu zahar praf.

Sunt niste fursecuri delicioase. In ziua cand le facem sunt usor crocante, dar a doua zi se topesc in gura, cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragede.

Sa va fie de folos .

TIPS-URI

1

Sunt fursecuri bune si potrivite in orsice imprejurare ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale