Fursecuri economice - de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 24 Noi 2016 | 8335 vizualizari

 

Stiu ca multi poftesc la ceva dulce in perioada postului, fapt pentru care m-am gandit ca niste fursecuri rapide, de post, ar fi perfecte. Cred ca e cea mai rapida si mai economica reteta de fursecuri. Nici nu mai este nevoie sa punem aluatul la frigider. 
M-am inspirat de la Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox. 25 fursecuri:
  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml apa/lapte de soia
  • 80 g zahar tos (eu am pus 40 g zahar brun si 40 g zahar tos)
  • 1 lingurita de miere
  • 1/2 fiola esenta de vanilie sau orice arome va plac
  • 1 varf cutit de sare
  • zahar pudra (optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri economice - de post:

Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios. 

Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox. 5-10 mm grosime).

Decupam fursecurile cu formele dorite, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.

Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam la racit, apoi le pudram cu zahar pudra. 

Pentru a se metine fragede, le pastram intr-o cutie cu capac. 

Va avertizez ca dispar imediat de pe farfurie, iar daca vreti sa fiti siguri ca mai prindeti si a 2-a zi, va sfatuiesc sa faceti portie dubla. :)) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri economice - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise, de post