dupa mai multe incercari (esuate) de folosire a pistolului achizitionat din Penny, azi am incercat reteta postata de Lily_Musat. A functionat si sunt multumita de rezultat! (Simo stie! ;) )
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam untul cu zaharul pudra, cu oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de sare. La final incorporam faina si obtinem un aluat lipicios pe care il trecem prin pistolul de fursecuri prin formele dorite.
Spritam cate un fursec tinand pistolul lipit de tava.
Atentie: nu ungem tava si nu folosim hartie de copt, fursecurile au suficienta grasime pentru a nu se lipi de tava in timpul coacerii.
Dam tava la cuptor pentru cca 15/20 minute la temperatura moderata (170 grade).
Le scoatem din tava, le lasam la racit.
Topim ciocolata la foc mic amestecand-o cu smantana.
Cu ajutorul unei pensule de silicon ungem fursecurile reci cu ciocolata si presaram bombonele colorate pentru decor.
Pofta buna!