Fursecuri Mohn cu mac si lamaie

de Mitinita in Prajituri, 23 Dec 2012 | 7641 vizualizari

 

Pe cand cautam inspiratii pentru fursecurile de Craciun,am revizuit ce am prin dulapul de la bucatarie,iar punga cu mac s-a cerut folosita prima. Cumva m-am gandit ca o fi buna in combinatie cu lamaia si uite asa am gasit aceasta reteta. Pe pagina de facebook,cineva mi-a spus ca e foarte gustoasa si cu portocala,deci o trec si pe aceasta pe lista de incercat.

Aceasta reteta este de origine evreiasca,se pare ca vine din Polonia sau Germania si se servesc la cafea sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/3 cup seminte de mac
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Mohn cu mac si lamaie:

Pornim cuptorul la foc mediu.

Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie.

Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic.

(Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.)

Se ia aluat cu o lingura ,iar cu  aratatorul se ia aluatul de pe lingura si se pune in tava.

Se coc 8-10 minute,depinde cat de crocante le vrem.

Se lasa sa se raceasca si se scot din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Mohn cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca