Fursecuri sfaramicioase

de bianca92 in Prajituri, 8 Mar 2014 | 6907 vizualizari

 

Reteta originala a bunicii care ni le pregatea cu multa iubire cand eram mica. Pana si azi au ramas preferatele mele si ale bunicului meu drag :X Se fac foarte repede, doar pana le coaceti pe toate dureaza putin mai mult (daca faceti jumatate de portie atunci si coacerea merge din 2-3 tavi)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • putin iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri sfaramicioase:

Faina impreuna cu toate celelalte ingrediente se framnta foarte bine cu iarut pana rezulta un aluat ceva mai moale insa potrivit pentru a putea fi intins. Se intinde aluatul de grosimea degetului mic si se taie in ce forme doriti (eu le-am facut in forme de brad si stea, dar bunica nu avea asa ceva si le taia in forma de paralelipiped). Deasupra fursecurilor se presara zahar tos pe care il presati usor cu palma dupa care se dau la cuptor circa 10-15 minute pana devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri sfaramicioase" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (9)

Rocsi 1

08.03.2014, 22:11

Fursecuri oricand servesc

laura_n 1

09.03.2014, 15:44

MihaiBondoc 1

30.12.2017, 11:35

are ceva daca folosesc unt in loc de untura?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]