Fursecuri "Stelute fragede"

de robert_b in Dulciuri, 15 Feb 2015 | 12682 vizualizari

 

Frursecurile,biscuti,sau bombonelele sunt preferatele mele!Se fac destul de repede,se coc uniform,si sunt delicioase!Aceaste stelute sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 250 ml. apa minerala
  • 2 oua
  • 500 gr. untura de porc
  • 1 cubulet drojdie
  • Decor:
  • 250 gr. rahat turcesc
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Stelute fragede":

Intr-un bol incapator se cerne faina. In faina se face o adancitura si se pun ouale. Amestecam usor. Adaugam untura si apa minerala, in care am dizolvat cubuletul de drojdie. Amestecam pana ce se formeaza un aluat compact si omogen.

La masina de tocat manuala, se pune un sablon cu mai multe forme. Tragem pana ce ajungem la forma de stea. Punem in masina aluat si incepem sa formam stelutele :) Le asezam in tava, pe o foaie de copt. In mijlocul fiecarei stelute punem un cubulet de rahat.

Dam da tava la cuptor timp de 35-45  minute la foc mic spre mediu. Le scoatem de la  cuptor dupa ce sunt rumenite. Le decoram cu zahar pudra!

     

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de apa minerala si bors ,dar dupa mine sunt mai bune si mai fragede cu apa minerala

2

Din acest aluat se pot forma si cornulete,eu am facut jumatate stelute si jumatate din aluat cornulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Stelute fragede"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nastureii lui Mos Craciun