Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker

de Merisor in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 8255 vizualizari

 

Pentru ca eu postesc in aceasta saptamana, m-am gandit la acest desert rapid si gustos, asa ca l-am preparat la multicooker.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fusilli
  • 250 gr nuca macinata
  • 150 gr pesmet
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de menta
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker:

Punem in vasul multicookerului fusilli, apa si sarea, conectam aparatul la sursa de curent, setam din MENU programul STEW pentru 20 de minute, inchidem capacul si apasam butonul START.

Intre timp pregatim restul ingredientelor: macinam nuca si o amestecam cu pesmetul si scortisoara, adaugam esenta de menta si zaharul si omogenizam.

Punem stafidele la hidratat in putina apa cu putina esenta de menta.

Cand programul s-a finalizat, scurgem pastele(nu prea mai ramane apa) si le trecem printr-un jet de apa rece. Cred ca nici nu era cazul sa le mai trecem prin jet, dar eu am tinut cont de vechiul obicei.

Clatim vasul multicookerului, il stergem si adaugam uleiul.

Setam programul FRY pentru 10 minute.

Cand se incalzeste uleiul, adaugam ingredientele amestecate, stafidele scurse si amestecam continuu sa se caleasca toate uniform.

Dupa expirarea timpului amestecam pastele cu celelalte ingrediente si servim.

Pe cat de simpla este reteta, pe atat este de buna, o nebunie de arome!!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune margarina in loc de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca vanilata din paste cu telemea