Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi

de Catalina L in Mancaruri de legume, 25 Sep 2020 | 8329 vizualizari

 

Este sezonul gălbiorilor.
Reteta cea mai rapida este de a-i sota la tigaie cu patrunjel si usturoi.

Simplu si bun !
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/galbiori-la-tigaie-cu-patrunjel-si.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g de gălbiori
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • ierburi de Provence
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa verde (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi:

Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ.
O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari.
Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul.

Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline .
Adaugati 2 linguri din amestecul mixat, sare si piper.
Presarati ierburi aromate, amestecati usor și lăsați-i să se gătească.
Ar trebui să fie gata cam în 10 de minute, depinde cât sunt de tineri.

Serviti-i simpli imediat cu mamaliga sau paine completa sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

TIPS-URI

1

Nu aruncati amestecul patrunjel usturoi daca va ramane. Puneti un pic de sare marina, 1-2 linguri de ulei , amestecati si pastrati intr-un borcan inchis la frigider. Folositi-l la mancaruri, va da un super gust.

2

Este o reteta de baza pentru alte retete cu galbiori : omleta, ciulama etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

26.09.2020, 22:17

Yamyyy, yamyyy!

Gherca Daniela 1

27.09.2020, 09:58

buni, buni!

Rocsi 1

28.09.2020, 20:10

Simplu si gustos, nu poti da gres cu asa ceva!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci pleurotus