Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja, ii pisam (incercati sa lucrati cu cartofii cat mai calzi). Adaugam oul, unt, putina sare si faina cat curpinde, dar sa nu devina un aluat prea tare, doar cat sa putem sa-l formam in jurul prunei.
Scoatem samburii din prune si in locul lor punem un amestec din zahar tos si scortisoare. (o parte scortisoare, doua parti zahar).
Formam galustele, cuprindem prunele in aluat (un strat potrivit de aluat nu foarte gros) si-i punem la fiert in apa cu sare. Apa e bine sa dea semne ca fierbe, nu trebuie sa clocoteasca prea tare apa de la inceput. Pe parcurs marim temperatura pana la clocot.
Timp de fierbere 10 minute (galustele se vor ridica de pe fundul oalei si vor pluti frumos deasupra, semn ca sunt fierte).
Calim in putin ulei pesmetul si dam galustele prin pesmet.
Se pot servi cu zahar tos.