Galuste cu prune din compot

de Angelina_Elena in Dulciuri, 11 Iul 2012 | 11782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 kg cartofi
  • cca. 200-250 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar tos
  • prune din compot
  • pesmet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune din compot:

Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit.

Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs.

Dupa ce s-au racit cartofii, adaugam peste ei oul, un praf de sare, faina putin cate putin si framantam astfel incat sa ne rezulte un aluat nu foarte tare.

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare.

Pe o planseta presaram faina, luam cate o bucata de aluat, o dam prin faina, o aplatizam si punem in mijlocul ei cate o bucata de pruna, o rotunjim si o punem in apa clocotita. Lasam sa fiarba pana cand galustele se ridica la suprafata. Procedam la fel si cu restul de aluat.

Cand s-au ridicat la suprafata, scoatem galustele cu o paleta, le punem pe o farfurie, apoi le dam prin pesmetul amestecat cu 2 linguri de zahar tos.

Se servesc calde, iar cine doreste mai poate adauga zahar!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune din compot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Angelina_Elena 1

13.07.2012, 20:14

Alba_zori

Bamsse 1

14.07.2012, 12:20

ce bunatate.... mi-era dor de niste galuste cu prune!

Angelina_Elena 1

21.08.2012, 17:05

asa este, sunt foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]