Galuste de cartofi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2012 | 9947 vizualizari

 

O garnitura deliciosa si satioasa!

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii de Covasna 500 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
  • faina alba de grau cca. 100 g,
  • ou 1-2 bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de cartofi:

Se fierb in coaja cca. 400 g de cartofi. Se scot din apa, se curata de coaja si se paseaza sau se preseaza cu presa de cartofi. Se rad cca. 3 cartofi cruzi, peste cartofii presati, se adauga ouale, faina, se asezoneaza de sare si piper, si se framanta bine pana se inglobeaza toate ingredientele.

Intre timp se pune la fiert apa cu putina sare, intr-o oala incapatoare. Din amestecul de cartofi se formeaza galuste, care se pun la fiert in apa clocotita, se lasa la fiert la foc mic , pana se ridica la suprafata. Se scot in strecuratoare si se lasa la cald pana se aduc la masa.

Se folosesc ca si garnitura langa friptura de porc, vita sau pasare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste de cartofi umplute cu prosciutto