Galuste de faina

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2014 | 3923 vizualizari

 

Este una din garniturile mele preferate alaturi de tocanite si mancaruri cu mult sos

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 2 oua
  • sare
  • apa rece cat ia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de faina:

 Intr-un castron punem faina si ouale, putina sare si amestecam cu o lingura, adaugand treptat apa rece, cat sa iasa un aluat mai moale, lipicios.

 Punem compozitia intr-o farfurie mai adanca .

 Punem o oala cu apa la fiert cu sare si cand da in clocot rupem cu lingura galuste mici. Eu am facut asta de 3 ori. Nu le rupem pe toate deodata deoarece nu se vor fierbe omogen. Nu s elas amai mult de 5 minute pe foc. Le scoatem cu o spumiera intr-o strecuratoare si apoi le turnam intr-un castron cu apa rece. Le spalam si le strecuram din noiu. Le pastram intr-un vas.repetam pana temrinam aluatul.

La final aduagam sare si sos fierbinte de la carnea pe care o vom servi alaturi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

18.05.2014, 19:36

cristeena20 1

18.05.2014, 20:03

asa e padre, dar din cand in cand merge, chiar daca au faina..si numai ca garnitura. Seamana cu pastele itlaiene gnochi, dar fara cartofi.

cristeena20 1

18.05.2014, 20:04

va multumesc!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana si galuste de faina