Garnitura de orez milanez

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2014 | 44981 vizualizari

 

Risotto alla milanese-Orez milanez e simplu si bun, noua ne place mult si culoarea :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 80 g parmezan
  • foi de dafin
  • 1 capatina usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pliculet sofran(zafferano)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de orez milanez:

Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt cu putin ulei.Adaugam frunze de dafin si usturoiul. Cand ceapa e transparenta adaugam orezul spalat si scurs bine si amestecam.

Intr-un litru de apa calda diluam sofranul. Adaugam la orez treptat si lasam la fiert pana e gata.

Inainte sa luam orezul de pe foc adaugam untul, parmezanul ras si amestecam. Potrivim de sare si piper si orezul ca la Milano e gata :).

 

 

TIPS-URI

1

In reteta originala se adauga si un 100 g maduva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez milanez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

nadea68 1

15.02.2014, 16:45

Cusnir_Mihaela 1

09.07.2014, 16:30

Nu am mai folosit niciodata sofranul si vreau neaparat sa incerc reteta aceasta, dar am o nelamurire: pliculteul de sofran se pune tot in apa si se dizolva nu? si aceasta compozitie se adauga toata peste orez? Intreb pentru ca in alte retete am observat ca se pune mai putin si am inteles ca devine putin amar daca este in cantitate mare. Multumesc mult!

Ginu 1

18.02.2024, 12:25

Cred ca e f bun dar ce orez ati folosit? Am încercat "n" feluri de orez si, ori e nefiert,ori e un terci. Unde e neconcordanta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si parmezan