Gateau au chocolat

de Sylvia in Prajituri, 29 Ian 2010 | 7655 vizualizari

 

Este o prajitura super buna si simplu de facut. Am luat reteta dintr-o carte cu retete de prajituri si a reusit foarte bine de la prima incercare.

 

INGREDIENTE

  • 125 grame de unt fara sare, la temperatura camerei,
  • 125 grame de ciocolata neagra de buna calitate  taiata cubulete,
  • 3 oua,
  • cu albusul separat de galbenus,
  • 125 grame zahar tos,
  • 75 grame de faina,
  • zahar pudra pentru decorare,
  • eu am mai pus si o fiola de esenta de rom.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gateau au chocolat:

  Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava  rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la  bain-marie spunea reteta eu am topit-o la microunde sa mearga mai repede) . In alt vas se amesteca si se mixeaza galbenusurile cu jumatate cantitatea  de zahar pana devin spuma si apoi le amestecam cu ciocolata cu unt. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar pana cand avem o compozitie ca pentru bezea. Incorporam incet in trei transe albusul la compozitia de dinainte si apoi adaugam faina si amestecam incet pana la omogenizare.

   Se toarna incet in forma pregatita si se da la cuptor, o coacem la jumatatea cuptorului pentru 40-50 minute in functie de cuptor. Inainte de a o scoate verificam cu testul scobitorii daca este bine coapta, daca iese scobitoarea fara aluat inseamna ca este coapta suficient. Albusurile vor face ca aceasta prajitura sa creasca initial, ea se va lasa dupa coacere, capatand o textura moale si ciocolatoasa. Este  excelenta calduta cu o cana de ceai fierbinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu visine