Gauffre cu caramel

de Miha in Prajituri, 22 Oct 2009 | 8412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g iaurt
  • 3 linguri unt topit
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru decor:
  • 1 baton ciocolata Mars
  • 3 linguri frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu caramel:

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

Pentru decor topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, lasam sa se raceasca, apoi ornam vafele, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffre cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

23.10.2009, 07:43

vaaaaaaaaaaaai, le ador... imi aduc aminte de perioada petrecuta in Belgia... trebuie sa-mi cumpar un aparat de ala neaparat

Miha 1

23.10.2009, 09:38

Neaparat! Ca e tare util!

ionix 1

25.10.2009, 08:23

asa-i...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]