Gem de caise

de ela in Dulceata / Gem, 31 Iul 2011 | 15108 vizualizari

 

Caise din gradina mea....Am facut compot,dar si doua feluri de gem...intr-unul am trecut caisele prin robot,iar in reteta aceasta de gem de caise am tocat marunt caisele...delicios...Am avut 10kg de caise din care am facut gem,in mai multe randuri...le-am facut in ceaun...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise fara samburi
  • 1,10kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Taiem marunt caisele si le punem in ceaun cu 4linguri de zahar si 2plicuri de gelfix,omogenizand bine.Lasam sa inceapa sa fiarba,amestecand din cand in cand.Cand a inceput sa fiarba,adaugam restul de zahar,amestecam bine si lasam sa inceapa iar sa fiarba,din punctul de fierbere mai lasam 10-12minute,amestecand mereu si luind spuma formata deasupra gemului de caise.

Oprim focul si punem gem de caise in borcane curate.Rasturnam borcanele cu gem de caise pe capac si le lasam 10minute,apoi le intoarcem si le punem intr-un loc cald.

Lasam borcanele cu gem de caise acoperite cu o patura,pana a doua zi.

TIPS-URI

1

gemul de caise este ideal ca topping pentru diverse deserturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mena29 1

05.08.2011, 23:44

Mmmmm...ce buuuun!

ela 1

05.08.2011, 23:45

Mihaela,imi era dor de tine

mena29 1

05.08.2011, 23:46

Sa sti Ela ca si mie imi era dor de tine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu miez de samburi de caise