Gem de caise

de T I M E A in Dulceata / Gem, 3 Iul 2012 | 7730 vizualizari

 

Am cumparat caise pentru a le congela si din cauza ca era prea coapte au ajuns in dulceata :).

 

INGREDIENTE

  • 1250 gr caise fara samburi
  • 550 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam bine fructele si le separam de samburi.

Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe.

Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat :)

Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand.

Eu am fiert aproape 2 ore dar dupa o ora si jumatate era practic gata.

Turnam in borcane si acoperim cu capac.

Punem borcanele intr-o patura si lasam asa pana a doua zi.

Mie mi-au iesit aproape 3 borcanase si un pic prea dulce pentru ca si fructele erau foarte coapte si dulci. 

In functie de cat de dulce va place puteti sa mai adaugati zahar. Mie imi este suficient cam 400 gr  zahar la 1 kg de fruct fara samburi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

susu 1

10.07.2012, 14:30

eu le-am taiat sferturi si a iesit foarte bine, nici prea jeleu nici cu fructe intregi, potrivit

T I M E A 1

10.07.2012, 14:37

Susu ma bucur ca ti-a iesit bine...si eu recomand doar 400 gr zahar ...Am mai luat si eu ieri inca 4 kg sa fac mai mult. Cred ca o sa le tai in doua doar ca sunt cam mici .

T I M E A 1

10.07.2012, 14:38

Gem de corcoduse nu am mancat, insa cel de prune il ador...astept sa mai scada preturile ca si la caise mi s-a parut mult 5 lei/kg in plin sezon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise