Gem de caise cu zahar gelifiant

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 29 Iun 2016 | 13548 vizualizari

 

Am gasit caise romanesti la pret convenabil bugetului meu si m-am pus pe treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg caise foarte coapte ( cca 4 kg curatate de coaja si fara samburi)
  • 2 kg zahar gelifiant
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu zahar gelifiant:

Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat spuma si am mai lasat sa fiarba cca 10 min. Am spalat si uscat bine borcanele apoi le-am umplut cu gemul fierbinte, am capacit borcanele si apoi le-am bagat in cuptor. Cuptorul a fost incalzit bine, apoi am stins focul. Se lasa pana a doua zi sa se raceasca bine , apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu zahar gelifiant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

30.06.2016, 17:18

Ce culoare frumoasa! N-am incercat inca zaharul gelitifiant si chiar sunt curioasa cum "se pastreaza" gemul.

cristeena20 1

30.06.2016, 19:34

Ce-mi place!! asta e dulceata adevarata

Andra_Constantinescu 1

30.06.2016, 20:23

Preferatul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese