Gem de capsuni

de ela in Dulceata / Gem, 29 Mai 2011 | 6546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1plic gelfix 3:1,de la dr Oetker,
  • 1kg capsuni,
  • 1plic sare de lamaie dr Oetker,
  • 350gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit.

Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste capsuni,intr-o oala,la foc potrivit,amestecand mereu.Cu o spumiera luam spuma formata deasupra.Lasam pe foc 10minute de cand da primul clocot,amestecand continuu.Punem pe o farfurie o lingurita de gem pentru a verifica daca s-a inchegat.

Se toarna gemul in borcane mici,spalate si uscate(sterilizate) cu un polonic si o palnie pusa desupra borcanului.Dupa ce punem capacele,rasturnam borcanele si se lasa sa stea pe capac vreo 5minute pentru o mai buna omogenizareBorcanele se pot rasturna alternativ,de cateva ori,pt o buna omogenizare..Punem borcanele intr-o patura groasa si le acoperim,le lasam asa pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (cu gel fix 3x1)