Gem de capsuni

de MIUTA in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 4087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni
  • 3 kg zahar
  • sucul de la 3 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Se curata capsunii de codite si se spala bine.

Capsunii i-am taiat in 4 bucati pe fiecare si i-am amestecat cu zahar.

Am lasat capsunii de seara pana dimineata amestecati cu zaharul.

Dimineata am pus capsunii la fiert la foc mic si am spumat din cand in cand.

Se adauga si sucul de la lamai aproape la sfarsit.

Eu am fiert gemul aproape 5 ore.

Am pus gemul in borcanele spalate bine si puse la uscat in cuptor.Borcanele trebuie sa fie fierbinti.

Se pune capacul si se intoarce borcanul cu capul in jos.

Se acopera borcanele cu o patura si se lasa pana a doua zi cand pot fi duse in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]