Gem de cirese

de Alexandra Burz in Dulceata / Gem, 6 Iun 2014 | 3798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 kg cirese fara samburi
  • 5 kg zahar
  • Sucul de la 3 lamai
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

  1. Scoatem samburii din cirese si le spalam bine.
  2. Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi.
  3. A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand si restul de zahar dupa primul clocot.
  4. Fierbem compozitia pana devine lipicioasa si cand punem pe farfurie formeaza bobite rotunde.
  5. Fierbem aproximativ 2,5 ore.
  6. Turnati compozitia in borcane sterilizate, infiletati si pastrati-le in haine pana a doua zi.
  7. Transportati-le la loc intunecat si racoros.

TIPS-URI

1

Puteti lasa ciresele intregi sau le puteti da prin masina de tocat carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese