Gem de cirese

de Carmen_Ana in Dulceata / Gem, 16 Iun 2014 | 4194 vizualizari

 

Reteta propusa in concursul Philips Multicooker by Ela68:
http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-cirese-47608.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 100 g zahar tos
  • 500 g zahar gelifiant Margaritar
  • 150 ml vin rosu
  • o lingurita coaja de portocala rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Am spalat ciresele sub jet de apa,apoi le-am eliminat samburii.

Am asezat in oala aparatului ciresele si zaharul tos,apoi am tinut oala la rece cca 30-40 minute,pana si-au lasat ciresele zeama.

Am scos ciresele cu spumiera ,iar peste zeama rezultata si am adaugat vinul.

Am inchis capacul,am setat programul JAM. timpul 10 minute si am apasat START.

In timpul fierberii am luat spuma formata,apoi am adaugat ciresele,coaja de portocala si zaharul gelifiant si am resetat timpul 30 minute,apoi START.

La intervale mici de timp am ridicat capacul si am amestecat usor cu spatula,verificand daca gemul fierbe.

Cand am observat ca gemul a inceput sa fiarba ,am lasat programul JAM doar 10 minute,apoi am deconectat aparatul.

Cat timp Multicooker-ul si-a facut treaba am sterilizat borcanasele ,iar la terminarea programului am transferat in ele gemul fierbinte cu ajutorul polonicului .

Am asezat borcanele (fara capace) pe o tava si le-am tinut in cuptorul incins cca 10 minute ,pana s-a format o crusta deasupra gemului.

Dupa formarea crustei,am sigilat borcanele cu capacele aferente si le-am lasat in cuptor sa se raceasca lent.apoi le-am transferat in raftul camarii.

TIPS-URI

1

Retete gatite la Multicooker Philips

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]