Am fost cadorisita cu niste gutui ( gutuiul meu a sfarsit tragic intr-o furtuna) si cateva pere de toamna si m-am gandit sa le transform in niste gem, bonus a iesit si niste peltea, dar aia e alta poveste. Hai sa va povestesc cum a stat treaba cu gemul. Nu am cantarit fructele, dupa ce le-am curatat si taiat am umplut oala cu capacitatea de 10 l.
Pnetru a pregati Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon, sunt necesare cateva ingrediente: gutui, mere si zahar.
Cum se prepara acest Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon
Mai intai am curatat gutuile si perele de coaja, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert, am pus apa peste ele cat sa depaseasca de doua degete. Le-am lasat sa fiarba pana au devenit moi, apoi le-am scos din zeama si le-am blenduit.
Am adaugat zaharul, am amestecat bine si am bagat cratita-n cuptor, la foc mediu. Am lasat la cuptor pana a scazut cam un sfert sau fiecare cat vrea sa fie de legat gemul.
Am scos cratita din cuptor si am pus gemul fierbinte in borcane. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat la racit. Cam asta este povestea gemului cu miros de toamna.
PS. Din zeama ramasa am facut si niste peltea.
Incearca si reteta de Gem de struguri, delicios si bun sau varianta de Gem de prune, tot din seria conservelor de toamna.
Iti recomandam si reteta de Peltea de gutui.