Gem de macese

de Zamfira in Dulceata / Gem, 25 Sep 2012 | 10742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 L suc de macese
  • 2 kg. zahar
  • coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Am fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala. 

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti. Dupa care punem gemul de macese in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti si deasupra punem 1-2 linguri de coniac (inlocuieste conservantul).

Se inchid ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

TIPS-URI

1

puteti fierbe gemul si in cuptor, atentie la foc mic!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (31)

lilik 1

27.09.2012, 00:18

Offff...cat este de bun cand eram mica facea si mama,iar clatitele cu gem de macese erau preferatele mele grozav

RuxyRux 1

28.09.2012, 21:55

Exceptional gem!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:16

foarte multa vitamina C

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]