Gem de mure

de Lau in Dulceata / Gem, 19 Aug 2021 | 3881 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mure
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte.

A 2 zi punem murele la foc mic sa fiarba,spumam de cate ori este nevoie.

Cu ajutorul unei palete scoatem 1/2 din mure si le acoperim cu un capac.

Celelalte le lasam sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa siropul(cu ajutorul unei palete eu am mai zdrobit din mure).

Adaugam murele si mai fierbem cateva minute,spumand spuma care se va forma(eu le-am mai fiert 10 min la foc mic fara sa clocoteasca)

Facem proba cu farfuria,punand sirop pe o fafurie si lasam sa se raceasca,nu trebuie sa fie prea cursiv.

Punem dulceata in borcanele fierbinti si le intoarcem cu fundul in sus,le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]