Gem de prune grase si aromate

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 15 Sep 2020 | 4619 vizualizari

 

Spun din start ca nu m-am documentat ce fel de prune sunt, adica soiul lor, stiu ca sunt grasane, se desfac usor de pe sambure si sunt delicioase, numai bune de gem.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune grase (se desfac usor de pe sambure)
  • 1 kg zahar
  • 1 tuci incapator
  • rabdare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune grase si aromate:

Am spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc, la foc mic, de dimineata pana seara, pana ce a scazut la mai mult de jumatate sau pana este bine legat. Din cand in cand am amestecat cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se lipeasca. Nu este nimic complicat la a face gem, trebuie doar multa rabdare, rabdare care este rasplatita cu un produs finit de calitate si delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune grase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui