Gem de smochine cu pere

de Sidy in Dulceata / Gem, 21 Sep 2011 | 6025 vizualizari

 

Cum aveam niste smochine coapte, dar prea putine, m-am gandit sa le combin cu niste pere aromate si a iesit un gem cu un gust de neegalat..

 

INGREDIENTE

  • 500 g smochine
  • 500g pere
  • 500 g zahar
  • 4 cuisoare
  • un varf cutit sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine cu pere:

Se spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da fructele prin blender.

Pasta obtinuta o punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul, cuisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 30-40 de minute pina scade sucul. Adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea cateva clocote. Punem gemul fierbinte in borcane, cu grija sa nu le spargem.

Intr-o cratita mai mare asezam prosop pe fundul ei, apoi borcanele cu alt prosop printre ele, turnam apa pina la gura borcanelor si asa acoperite le lasam sa fiarba 15 minute. Le punem apoi intr-o cutie borcanele, le acoperim cu paturi si le lasam pina se racesc.

Asezam apoi borcanele in camara pentru la iarna. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]