GEM DE VISINE

de Alexandra Burz in Dulceata / Gem, 13 Oct 2015 | 7475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg visine fara samburi
  • 4 kg zarar
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 plic conservant
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GEM DE VISINE:

  • Spalam bine visinile si le punem cu 2 kg zahar pana a doua zi.
  • Strecuram sucu (din care facem sirop), punem visinile in robot si le mixam la viteza mare pana obtinem o pasta.
  • Punem la fiert cu restul de zahar la foc mic aproximativ 50-60 minute.
  • Amestecam  des pentru a evita prinderea de oala.
  • Adaugam conservantul si mai lasam 10 minute pe foc.
  • Punem gemul fierbinte in borcane, inchidem si le punem cu capul in jos pentru infiletare.
  • Pastrati la loc racoros.

TIPS-URI

1

Puteti adauga si nuci macinate pt un plus de gust si aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE VISINE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de visine