Gem din piersici rosii de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 22 Sep 2018 | 4216 vizualizari

 

E toamna, e bogata, daca ai muncit in timpul anului, acum aduni roadele....azi despre piersici rosii de gradina...colorate, parfumate delicioase....

 

INGREDIENTE

  • cantitatile nu sunt masurate sau masura a fost un tuci cu capacitatea de 15 l
  • piersici rosii curatate de coaja si feliate -un tuci plin de 15 l
  • 2 kg de zahar
  • multa rabdare sa-l scazi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din piersici rosii de gradina:

Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic.

Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut pana a ajuns la jumatate. Am obtinut 12 borcanele de 400 g cu gem de piersici. Toata treaba este sa ai rabdare sa scada, focul sa fie foarte mic, chiar daca asta inseamna aproape 10 ore se merita, a iesit un gem foarte gustos.

Dupa ce a scazut bine, se stinge focul si se lasa pana a doua zi ( era prea noapte sa mai stau sa-l pun in borcane) se pune in borcanele sterilizate, se capacesc borcanele si se depoziteaza in beci, camara, debara, fiecare unde poate.

La iarna este foarte bun pentru diverse prajituri, fursecuri, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]