Gem din prune si fistic

de Panacris in Dulceata / Gem, 8 Sep 2020 | 2717 vizualizari

 

Initial am vrut să prepar magiun din prune fără zahăr, dar după ce am m-am gustat la jumătatea procesului de fierbere, am schimbat macazul și am pus de-un gem cu mai puțin zahăr, întradevăr. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Prune cca. 2000 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Fistic nesărat tocat 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din prune si fistic:

 Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu.

Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece.

A doua zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu  cca. 150 grade), în cuptor, neacoperit cca. 3-4 ore sau pentru goposdinele moderne la Slow cooker, în minunatul aparat de la CrockPot, 6 ore la modulul HIGH.

După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se încheagă, se adaugă fisticul mărunțit se ma lasă la fiert cca. 30 de minute, apoi  se pune în borcane sterilizate.

Borcanele se căpăcesc, cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

fisticul se poate înlocui cu alunele de pădure, arahide sau clasicele nuci! ;))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din prune si fistic" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)