Ghebe la borcan

de Ksenya in Conserve, 27 Sep 2013 | 14574 vizualizari

 

Deoarece a inceput sezonul ghebelor ,m-am gandit sa mai postez o reteta cu conservarea ciupecilor.Aceasta reteta este cea mai populara din Ucraina.Se face rapid si este foarte buna.Puteti s-o incercati cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • Ghebe

Pentru marinada La un litru de apa se pun

  • 2 liguri cu varf zahar
  • 4 lingurite sare
  • 5 linguri otet 9 grade
  • 5 boabe ienibahar
  • 7 boabe piper
  • 4 foi dafin
  • 2 cuisoare
  • 3 catei mari de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la borcan:

Ghebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot  la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem  ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel preparate se pot lasa si pe a 2-a zi daca nu aveti timp)

Preparam marinada respectand proportiile de mai sus, in funtie de cate ghebe aveti, atat si marinada o faceti,(  usturoiul si otetul  il lasam la urma). punem la foc si o lasam sa fiarba 5 minute,adaugam ghebele fierte ,spalate si scurse,lasam la fiert 10 minute,dupa care adaugam usturoiul si otetul si lasam la fiert inca 5 minute.

ATENTIE!Ghebele trebuie sa fie bine acoperite cu lichid .

Turnam compozitia de fierbinte  in borcane  de 800g spalate si sterilizate(Eu le sterilizez in cuptorul cu microunde 10 minute.Capacele le fierb intr-o cratita tot 10 minute) si le intoarcem cu gura-n jos ,acoperim cu patura si le lasam pana a-2 a zi.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

27.09.2013, 14:00

ce faine's

laura_n 1

27.09.2013, 14:26

mor de bune ce sunt

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:02

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum pastram tartufo?