Ghiveci cu legume proaspete

de Bunica in Mancaruri de post, 5 Aug 2016 | 4779 vizualizari

 

Piața e plină de legume. E păcat să nu profităm de ele.După un tur prin piață am venit acasă cu sacoșa plină, preapând un ghiveci foooooarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • o ceapă mare galbenă
  • un ardei gras
  • 3 roșii
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi noi
  • o vânătă
  • sare
  • piper
  • o legătură de pătrunjel
  • 3 linguri de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume proaspete:

Ceapa curățată spălată și tocată mărunt se pune la fiert .

Restul legumelor curățate, spălate se toacă mărunt.

Morcovul îl tăiem rondele.

Vânăta curătată se taie cuburi - mai măricele - se sărează și se lasă 10 min.

Apoi, înainte de a fi pus in cratiță, se spală.

Când ceapa este sticloasă adăugăm restul legumelor,mai puțin rosiile .

Toate legumele se adaugă peste ceapă și lăsăm la fiert până intră furculița in morcovi.

Roșiile curățate de coajă se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Toată compoziția se lasă la fiert 10 minute, adăugăm uleiul, sărăm, piperăm după gust.

La sfârșit adăugăm pătrunjelul, spălat și tocat mărunt.

TIPS-URI

1

După dorită se poate adăuga 2-3 căței de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume proaspete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.08.2016, 22:00

mirela0911 1

06.08.2016, 17:46

Bun de tot!

Catalina L 1

06.08.2016, 20:02

excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca sau gem