Ghiveci de legume

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 30 Sep 2011 | 9882 vizualizari

 

Este o combinatie intre ghiveciul traditional si vestitul ratatouille deoarece eu am calit fiecare leguma separat inainte de a le pune in ghiveci. A iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 250g fasole verde
  • 250g mazare
  • 3 cepe
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 50ml ulei
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata.

Dovlecelul se curata si se taie patrate.

Cartofii se curata si se taie patrate.

Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala.

Mazarea (eu am avut congeleta) se fierbe 2 minute si se scurge.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Morcovii, patrunjelul si pastarnacul se curata si se taie bucati potrivite.

Ardeii se curata si se taie patrate.

Rosiile se spala si se taie bucati potrivite.

Intr-o tigaie sepun 3 linguri ulei la incins, se adauga vinetele si se calesc 10 minute intorcandu-le pe toate partile.

Cand au prins culoare se scot intr-o strecuratoare sa se scurga uleiul bine.

In acelasi ulei (eventual se mai pune o lingura) se calesc pe rand dovleceii, cartofii, mazarea si fasolea verde procedand la fel.

Uleiul care ramane dupa calire se pune intr-o cratita, se adauga si restul de ulei si se incinge.

Se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, se adauga vegeta si piper.

Se adauga ardeiul si zarzavatul si se mai caleste 10 minute.

Se adauga toate legumele calite in cratita, se pune apa pana la nivelul lor si se lasa la fiert 10 minute.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute amestecand rar pentru a nu se sfarama legumele.

Se scoate din cuptor se adauga rosiile, pasta de tomate si se mai lasa 25-30 minute la cuptor.

Spre final se scoate din cuptor, se adauga mararul si patrunjelul tacate marunt, se potriveste de sare si piper, se amesteca si se introduce din nou la cuptor.

Cand scade cat doriti si uleiul iese la suprafata este gata.

Esta bun atat cald cat si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lipie cu legume