Ghiveci de legume

de Bucataras in Mancaruri de post, 26 Feb 2021 | 6899 vizualizari

 

Am preparat o reteta de ghiveci de legume. Cum fac ghiveci de legume acasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei capia
  • 1 cutie rosii la conserva
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 patrujel radacina
  • 1 pastarnac
  • sare, piper dupa gust
  • curry, scortisoara, boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Cum am preparat reteta de ghiveci de legume, pas cu pas, iesind un pranz delicios alaturi de o mamaliguta calda.

Am taiat ceapa verde marunt si am pus o la calit in tigaia incinsa. Apoi am adaugat legumele curatate si taiate cubulete mici (morcovul, patrunjelul si pastarnacul) si cubulete mai mari (1 cm) vinetele si dovleceii (ambele curatate de coaja). Ardeiul capia l-am taiat fasii mai mari.

Am mai stropit cu putin ulei si am asezonat cu sare si piper. Le-am calit amestecand permanent. Apoi am adaugat cutia de conserve de rosii si o cana cu apa, lasand la fiert pana a scazut.

La final am adaugat condimente, cate o lingurita de curry si boia si un varf de lingurita de scortisoara.

Am mai lasat cateva clocote si apoi am oprit plita. Am servit cu mamaliguta calda si am mai adaugat putin ardei iute peste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de fasole