Ghiveci de legume la Zepter

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Iun 2013 | 6438 vizualizari

 

Am menționat că prin gătirea în vasele Zepter, legumele își păstrează calitățile nutritive și aroma! Așa că vă voi răsfăța papile gustative cu un ghiveci super delicios! ;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă roșie 2 bucăți,
  • ardei verde 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • vânătă 1 bucată,
  • roșie 1 bucată,
  • mărar proaspăt cca 1/2 legătură,
  • ciuperci champignon cca. 300 g,
  • ulei de măsline 2-3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume la Zepter:

Legumele se curăță, se spală și se toacă mărunt. Vânăta se spală, se taie felii, se asezonează de sare și se lasă la odihnă cca. 15 minute. Ceapa, morcovul și ardeiul tocat mărunt se pun la călit în vasul Zepter din dotare, cu puțin ulei de măsline, cca. 3-4 minute cu capacul pus. Vasul se dă deoparte, apoi se ridică capacul, se adaugă dovlecelul curățat  și feliat, ciupercile mărunțite, rondelele de vinete, stoarse de sucul amărui, roșiile mărunțite, mărarul tocat, amestecându-se ușor pentr a se îmbina gusturile. Marele avantal al gătitului în vasul Zepter, este că nu trebuie adăgau niciun strop de apă! Se pune capacul, se așează din nou la foc mediu, cca. 10 minute până ce termocontrolul de pe capac, ajunge la zona verde, în funcție de ce cantitate avem în oală.

Apoi se oprește focul, se dă vasul deoparte și se lasă cca. 30 de  minute, acoperit.

Pot să afirm că fiecare legumă are gustul ei aparte, fără să-și împrumute gustul ;)  plus  vitaminele nu s-au evaporat, prin fierbere!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume la Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci