Ghiveci Ratatouille pentru iarna

de Catalina L in Mancaruri de legume, 10 Sep 2016 | 6951 vizualizari

 

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei.
Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii. 
Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii. 
Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună.
Aveti aici metoda  rapida- toate legumele se fierb impreuna- ideala cand faceti o cantitate mare.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/ghiveci-ratatouille-pentru-iarna.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 borcane de 800 g:

  • 8 roșii
  • 4 vinete mici
  • 4 cepe mici (2 mari)
  • 3 ardei: roșu, galben, portocaliu
  • 5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)
  • 2 catei de usturoi,
  • cimbru, frunze de dafin
  • 8-10 cl ulei de măsline
  • sare de mare piper, boia
  • busuioc proaspăt
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci Ratatouille pentru iarna:

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.

Se curata ardeii si se taie bucăți. 

Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare  tip de leguma în recipiente separate.

Gătitul lor se va face într-o anumită ordine,  cum veți vedea mai jos ...

Se încălzește uleiul într-o oala adanca și se pune la prajit ceapa cu usturoiul.

Se adaugă vinetele și ardeii și se asezoneaza cu sare. Se fierbe la foc mediu timp de 5 min. 

Puneti apoi dovleceii, sarati inca o data  și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute. 

Apoi se adaugă condimentele (boia, cimbru, piper, frunze de dafin) și roșiile taiate. 

Fierbeti la foc mic acoperit la foc mic timp de 50 de minute.  Verificati de sare si piper.

Se poate servi imediat. 

Ratatouille este o mancare/garnitura consumata atat calda, cat si rece.

Se poate manca simpla cu orez sau o putem folosi ca garnitura pentru carne, peste etc.

O putem mixa si manca pe o felie de paine ca aperitiv .

Dacă doriți să puneti în borcane pentru iarna: 

Sterilizati borcanele. Umpleti borcanele cu ghiveci clocotit, inchideti-le bine si rasturnati-le cu capul in jos.  Lasa-ti sa se raceasca.

Puteti de asemenea congela. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci Ratatouille pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu kaizer, cascaval si oua de prepelita