Nu stiu cum se zice in fiecare regiune a tarii la aceasta mancare,dar eu acasa am crescut cu denumirea de ghiveci!!!Dar este o mancare foarte buna in zile de post!!
Ardeii ii punem de ii coacem.
Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec.
Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le scoatem cotorii si semintele.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Intr-o tigaita punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si rosiile si le inmuiem 1 minut.
Apoi adaugam circa 3 sferturi de cana cu apa.
Lasam sa fiarba,la foc potrivit ,cam 10 minute.
Adaugam si ardeii ,de care ii taiem fasii si ii mai lasam vreo 10 minute pe foc.
Orezul il spalam cu apa calda,apoi il adaugam in tocanita,si il lasam pana ce acesta fierbe bine(daca nu este suficienta zeama,mai adaugati putina apa fierbinte).
Spre sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam si pasta de tomate.
Amestecam bine totul.
Mai dam cateva clocote ,apoi oprim focul aragazului.
Punem pe o farfurie la racorit,apoi servim!!!