Gnocchi aromati cu pesmet

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Mai 2014 | 4726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • cca 300 gr. faina alba
  • 1 ou potrivit
  • un praf de sare
  • cca 500 gr. carofi fierti in coaja si dati pe razatoare
  • 3-4 linguri de ulei (pentru uns mainile in timpul modelarii)
  • 2 lingurite pudra de roscove
  • Patul de pesmet aromat:
  • cca 200 gr. pesmet din comert
  • 4 linguri zahar tos
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite pudra de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi aromati cu pesmet:

Mai intai intindem pesmetul in tava, presaram zaharul si dam tava la cuptor la temperatura redusa pana se rumeneste pesmetul frumos.

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam 1 ou potrivit si faina,un praf de sare, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma dorita si le fierbem in apa cu sare pana se ridica la suprafata.

Le scurgem de apa in care au fiert, presaram pudra de roscove cat sunt fierbinti, apoi le asezam pe patul de pesmet rumenit cu zahar.

Deasupra presaram continutul unui pliculet de zahar vanilat, pudra din coaja de portocala confiata, tavalim gnocchi prin pesmet sa se imbrace intr-un strat uniform si tam tava la cuptor pentru 15 minute la temperatura potrivita.

Se pot servi atat calzi cat si reci.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi aromati cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de gnocchi cu rosii si vinete