Gnocchi in sos cu gorgonzola

de - Andreea - in Paste, 29 Apr 2014 | 11374 vizualizari

 

Atit gnocchi cat si gorgonzola sunt produse de origina italiana.Gorgonzola e un tip de branza ce poarta numele orasului Gorgonzola din Milano si are la baza laptele de vaca.
Eu am optat pentru gnocchi de cartofi cu sos de gorgonzola si este un fel principal delicios si satios.

 

INGREDIENTE

Pentru gnocchi:

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr faina
  • sare

Pentru sos de gorgonzola:

  • 50 gr unt
  • 200 gr gorgonzola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi in sos cu gorgonzola:

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Eu prefer sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert deoarece vor fierbe mai repede.

Cand au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu faina.Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare incat sa poata fi modelat.Daca este necesar reduceti sau adaugati faina ( depinde de tipul de faina folosit ) .

Facem din compozitie un sul si taiem in parti mici. Le dam forma cu ajutorul unei furculite.Dupa plac puteti pastra forma simpla .

Punem o oala cu apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si apoi adaugam gnocchi.Se fierb foarte repede si sunt gata cand se vor ridica la suprafata.

Separat punem untul la topit intr-o tigaie antiaderenta .Cand acesta s-a topit punem brinza si amestecam cu o lingura de lemn la foc mic pana obtinem un sos.Adaugati lapte daca doriti a dilua putin sosul.

Cand gnocchi au fiert ii scoatem si ii adaugam la sos.Se amesteca usor.

Se servesc calzi .

TIPS-URI

1

De obicei sosul de gorgonzola se serveste alaturi de un vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi in sos cu gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi in sos de ciuperci pleurotus