Inca un borcan cu gogosari marinati e binevenit oricnad.De data asta,am lasat gogosarii intregi.Sunt soi mai mic,albi si un pic iuti. Sunt deliciosi alaturi de o friptura,tocanita sau mancare.
Se aleg gogosari proaspeti,tari,foarte sanatosi,E absolut necesar ca gogosarii sa nu aiba nici o pata,sa fie tari si frumosi pentru ca se pun intregi.Se spala bine si se taie coditele.
Intr-o oala se pune apa cu otetul si restul ingredientelor la foc.Cand incepe sa clocotesca se iau gogosarii,se inteapa cu o furculita si se pun in oala.Se lasa 1-2 min,apoi se scot cu o strecuratoare.Apa scursa se pune inapoi in oala la fiert.Gogosarii se cladesc in borcane apoi se toarna marinata clocotita peste ei.Se lasa sa tea cateva minute,iar daca apa scade,se mai completeaza.
Se inchid ermetic borcanele si,dupa ce s-au racit,se depoziteaza in camara.